marți, 19 martie 2013

Ma regasesc


Acel moment in care stai pe o canapea linistita, cu un pahar de cuba libre, intr-un pub cu un vechi prieten pe care nu l-ai mai vazut de cinci ani si care incearca sa-ti explice dinste lucruri la care tu nu te-ai fi gandit niciodata.

Cum iti dai seama ca cea mai frumoasa perioada si cel mai perfect om nu a fost fostul, ci faptul ca varsta este aceea la care totul ti se pare cea mai frumoasa perioada. Partea asta de ultimi doi ani da, mi s-a parut intr-adevar cea mai frumoasa perioada din viata mea, dar a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea pana acum.
Stii vorba cu prima iubire nu se uita? Este pentru ca prima iubire tot timpul pleaca, asa e facut universul.

N-am auzit niciodata "prima iubire ramane!" Oare de ce?
Perioadele bune din viata vin odata cu varsta, sau dispar odata cu grijile, mai multe sau mai putine. Dispar odata cu copii  cu un sot sau o sotie care inloc sa-ti imfrumuseteze viata ti-o distruge, pentru ca asa e firea omului, unele momente din viata te face sa-ti amintesti doar ce frumos era atunci, pentru ca atunci aveai varsta, nu pentru ca a fost un el in viata ta, putea fi oricare el.

Ma gandesc acum la actualul....N-am incredere in el nici cat negru sub unghie si nu ma refer la fapul ca ar putea sa ma insele ( asta nici macar nu-mi mai pasa, din anterioara relatie am invatat ca nu exista exclusivitate sentimentala) ..si la faptul ca daca as apela vreodata la el cu siguranta nu va fi acolo, ca nu ar ridica nici macar degetul mic pentru mine sau sa se gandesca la ceea ce-mi doresc. E trist nu?
E trist ca l-am cunoscut acum, daca as putea spune asta, desi sunt sigura ca e cel mai bun moment in care as fi putut sa-l intalnesc si tot nu ajunge la ceea ce mi-as dori. Pentru ca suntem pe lungimi de unda diferite.

M-a invatat sa fiu individualista, eu, care daruiam totul . M-a invatat sa devin independenta, fara ca macar sa am in spate, macar pentru o mana de ajutor, un iubit atunci cand cazi. M-a invatat sa fiu rea, pretentioasa, sa-mi impun punctele de vedere fara sa ma intereseze daca celalalt isi doreste altceva sau il deranjeaza, sa merg pe principiul " asta ma deranjeaza si punct. Sunt dificila si asa voi fi mereu, daca nu ma suporti poti sa pleci". Se pare ca majoritatea sunt castigate cu aceasta abordare.

Toate bune si frumoase, insa cu un astfel de barbat nu ai putea face casa, nu ai putea sa ai o familie pentru ca te-ai simti tot timpul singura. Am o libertate cu care nu stiu ce sa fac, pe care mi-o sa cu un anumit scop, pentru a i-o oferi si eu lui.

Ma intreb cateodata... isi da seama ca ..nu merge si nu va merge nimic niciodata intre noi? Isi da seama ca l-am cunoscut in momentele in care aveam nevoie de cineva pentru a-mi drege ranile si s-a nimerit sa fie el? Nu cred, dar nu cred ca ii pasa de asta. E singura relatie in care nu simt ca iubesc, in care nu simt ca-mi pierd capul si in care nu ma simt vinovata ca am toate aceste sentimente, pentru ca el le simte la fel.

"Open Relationship!"  Cred ca asta ne caracterizeaza fara ca macar sa ne dam seama! Dar ce poate fi mai frumos decat linistea pe care o simt, decat faptul ca am 2 job-uri, facultate, care nu-mi permit sa mai am ganduri intreaga zi, care ma obliga sa las lucrurile asa cum sunt si sa traiesc doar si sa-mi construiesc drum spre ceea ce vreau sa obtin si ceea ce-mi doresc. Intr-un final, am invatat sa ma gandesc si la mine! Doar la mine!

Si raman cu muzica in urechi, cu volumul la maxim, cu un pahar de cuba libre si cu un zambet. Parca niciodata nu mi-a mers mai bine si n-am fost mai linistita...

Cei care nu ma cunosc cu adevarat ar spune ca distractia este pe primul loc in viata mea. Nu, incerc sa ajung in acel punct in care voi avea o viata decenta, singura sau cu cineva alaturi. Pentru asta am ajuns sa am doar o zi libera pe saptamana si sa incerc sa-mi invart programul incat sa am o ora libera si pentru sala, macar de doua ori pe saptamana! Stau linistita cu un pahar de cuba libre in mana gandindu-ma, cand am timp la cum pot actiona mai bine pentru rezultate mai bune. Oricum viata este si a fost intotdeauna o cursa...MOTO!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu