miercuri, 15 mai 2013

Un pas
Oamenii se schimba odata cu timpul. Cei ce spun ca oamenii nu se schimba inseamna ca ei personal nu au invatat nimic din experientele vietii. Oamenii nu se schimba la 360 de grade pentru ca fiecare dintre noi detine  insusiri, calitati sau defecte care ne deosebesc unii de altii si ne fac unici.
In trei saptamani implinesc 23 de ani. Sunt abia la inceput de drum. Am trecut printr-un job ca experienta pe timpul facultatii. Am iubit pentru prima data cu adevarat si am suferit tot pentru prima data. Nu mai explodez in sentimente, sunt mai indiferenta, mai calculata si mi se intiparesc principii pe care le respect trecand prin lucruri atat placute cat si neplacute.
Intalnim oameni care credem ca nu ne vor dezamagi vreodata si care o fac mai repede decat ne-am asteptat. Intalnim oameni care gresec la fel ca si noi, vedem aceste greseli, le detestam si ne creem idei si principii. Ne creem imagini despre cum am fost, cum suntem si cum dorim sa fim. Ne formam o imagine despre cea ce dorim sa ajungem si nu ne abatem de la acest drum decat atunci cand vom reusi cu adevarat, apoi vom dori mai mult si mai multe.
Luptele se dau doar in interior, iar cei care te cunosc cu adevarat isi vor da seama de aceste schimbari.
Trecerea prin timp, prin viata, prin lucruri, intamplari, experiente care isi pun amprenta asupra caracterului nostru in formare ne fac sa devenim..maturi. Oameni care viseaza la o cariera si fac tot ce le sta in putinta pentru a obtine, a o forma. Care isi dau seama de rolul important pe care o are dezvoltarea profesionala si pun pe locul doi relatiile sentimentale.
Usor am invatat si asta. Oamenii din viata ta vin intotdeauna cu un scop, ca fiecare sa invete ceva si daca nu reusesti sa inveti lectia acum, o vei invata data viitoare, mai tarziu, pentru ca nu poti trece mai departe pana nu vei realiza ce se inampla in viata ta.
N-am fost niciodata o sfanta si nici nu voi fi, iar mediul in care am trait m-a influientat atat in mod pozitiv cat si in mod negativ in ceea ce priveste comportamentul, principiile, valorile morale.
Dar vine o perioada in care ceea ce ai invatat nu mai are o importanta atat de mare, incat lasi totul la o parte si iti creezi propriul caracter, comportament, dupa ceea ce tu consideri ca este moral, important pentru tine, ceea ce te defineste.
Cu rabdare, curaj si vointa vei ajunge intotdeauna acolo unde ti-ai propus indiferent ce inseamna acest lucru si indiferent cat de irealizabil pare in acest moment.

Si poate nu reuseam sa scriu nici un rand din paragraful de mai sus daca nu eram din nou dezamagita, daca anii care trec nu isi pun intr-un fel amprenta asupra vietii si daca nu intelegeam lipsa exclusivitatii sentmentale. Daca nu intelegeam ce inseamna sa privesti relaxat orice situatie indiferent cat de grea ar fi si indiferent ca sansele de a iesi din ea sunt nule.


"Unele dintre noi traim asteptarea ca partenerul sa ne (re)asigure ca suntem singura lui iubire si sursa de tandrete. 
Altele am invatat realismul lipsei de exclusivitati sentimentale.

Diferenta intre cei ce-si traiesc tristetile in stari de eterna asteptare si cei ce savureaza constant privilegiul de-a trai este aceeasi cu diferenta dintre cei ce vor si cei ce obtin. E doar un pas diferenta. E pasul pe care trebuie sa te ridici de pe scaun, sa iesi din amorteala asteptarii pasive si sa-l faci cu incredere in gratia ta de a pasi."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu